Bell Schedules

The R. L. Turner High School bell schedule is changing for the 2017-18 school year.  The biggest changes are:

  • Currently we have advisory for 25 minutes every day.  Next year we will go to a 40 minute advisory, on Tuesdays and Thursdays.  We’re decreasing our advisory time from 125 minutes each week to 80 minutes, so we’re adding 45 minutes of instructional time each week.
  • Classes will be 45 minutes on Tuesday and Thursday and 52 minutes on Mondays, Wednesday and Fridays.  Currently they are 50 minutes every day.
  • Fourth period is 88 minutes long, which includes lunch and passing periods, so the instructional time for that class is 55 minutes, every day.
  • On Mondays, Wednesdays and Fridays 2nd period is 5 minutes longer to allow time for daily announcements.
  • Announcements will be made during 2nd period Tuesday and Thursdays, which is also 5 minutes longer for that purpose.

La duración de las clases de la escuela R. L. Turner va a ser diferente para el año 2017-18. Los cambios principales son:

  • Actualmente tenemos ‘advisory’ durante 25 minutos todos los días.  El próximo año pasaremos a tener ‘advisory’ durante 40 minutos el martes y el jueves.  Estamos disminuyendo el tiempo de  ‘advisory’ de 125 minutos a la semana a 80 minutos a la semana, y al hacer esto aumentamos 45 minutos semanales de tiempo de instrucción.
  • Los periodos de clase duraran 45 minutos el martes y el jueves y 52 minutos el lunes, el miércoles y el viernes. Actualmente son de 50 minutos al día.
  • Cuarto periodo dura 88 minutos, porque incluye almuerzo y el tiempo de cambiar de clases; el tiempo de instrucción de ese periodo es de 55 minutos por día.
  • El lunes, el miércoles y el viernes el segundo periodo será 5 minutos más largo porque en este periodo se hacen los anuncios diarios.
  • El martes y el jueves segundo periodo también será 5 minutos más largo por los anuncios del día.
Non-Advisory Days - Mon/Wed/Fri
  
1st Period8:20-9:1252 Mins
2nd Period9:17-10:1457 Mins
3rd Period10:19-11:1152 Mins
4th Period11:16-12:4488 Mins
A Lunch 11:16-11:4125 Min
Pass11:41-11:465 Min
Class11:46-12:4458 Mins
Class11:16-11:4125 Mins
B Lunch11:41-12:0625 Mins
Pass12:06-12:115 Mins
Class12:11-12:4433 Mins
Class11:16-12:1458 Mins
Pass12:14-12:19Pass
C Lunch12:19-12:4425 Mins
5th Period12:49-1:4152 Mins
6th Period1:46-2:3852 Mins
7th Period2:43-3:3552 Mins
Advisory Days - Tues/Thurs
  
1st Period8:20-9:0545 Mins
2nd Period9:10-10:0050 Mins
Advisory10:05-10:4540 Mins
3rd Period10:50-11:3545 Mins
4th Period11:40-1:0585 Mins
A Lunch 11:40-12:0525 Mins
Pass12:05-12:105 Mins
Class12:10-1:0555 Mins
Class11:40-12:0525 Mins
B Lunch12:05-12:3025 Mins
Pass12:30-12:355 Mins
Class12:35-1:0525 Mins
Class11:40-12:3555 Mins
Pass12:35-12:405 Mins
C Lunch12:40-1:0525 Mins
5th Period1:10PM-1:55PM45 Mins
6th Period2:00PM-2:45PM45 Mins
7th Period2:50PM-3:35PM45 Mins
Pep Rally Days
  
Pep Rally8:20-9:0545 Mins
1st Period9:10-9:5545 Mins
2nd Period10:00-10;4545 Mins
3rd Period10:50-11:3545 Mins
4th Period11:40-1:0585 Mins
A Lunch 11:40-12:0525 Mins
Pass12:05-12:105 Mins
Class12:10-1:0555 Mins
Class11:40-12:0525 Mins
B Lunch12:05-12:3025 Mins
Pass12:30-12:355 Mins
Class12:35-1:0525 Mins
Class11:40-12:3555 Mins
Pass12:35-12:405 Mins
C Lunch12:40-1:0525 Mins
5th Period1:10PM-1:55PM45 Mins
6th Period2:00PM-2:45PM45 Mins
7th Period2:50PM-3:35PM45 Mins

Downloads

FileDescriptionFile size
pdf 17-18 RLT Bell Sched.724 KB
X